Jag anser att det viktigaste när man köper ett örngott i siden är kvaliteten.

Åtminstone om du letar efter ett örngott som ser vackert ut idag och imorgon, även med hållbarhet i åtanke. Det viktigaste är att den är skapad i 100% rent silke och att mommen är hög. Momme definierar tygets tjocklek och mängden siden. Ju högre momme desto högre mängd silke, vilket också betyder högre kvalitet. Trådtätheten är också viktig.

Lenoites har en trådtäthet på 6A, vilket ger en hög kvalitet och en intensiv densitet. Det finns också olika kvaliteter av mullbärssiden precis som det finns olika kvaliteter av bomull. Kvalitet beror på hur det är tillverkat och vilken leverantör av mullbärssiden som används.

Lenoites kvalitet är magisk och verkligen det finaste sidentyg jag har lagt händerna på. De är även OEKO-TEX standard 100 certifierade, vilket innebär att den är godkänd för spädbarn. Du kan låta en nyfödd bebis sova på örngottet direkt efter förlossningen, örngotten är helt fria från kemikalier och gift. Dessutom har produktionen skett under goda arbetsförhållanden, vilket jag tycker är väldigt viktigt.


Men är ett örngott värde så mycket pengar? Det beror på vad du prioriterar.

Vissa som sover på en speciell sida kan till exempel märka att håret på den sida som brukar ligga mot bomullskudden är kortare och svagare. Detta beror på att håret har gnuggats mot örngott av bomull. Om du spenderar mer än tusen kronor för ett frisörbesök är priset för ett örngott definitivt värt det för att hålla håret välmående till nästa besök hos frisören. Dessutom absorberar örngottet inte fukt från ditt hår, vilket bidrar till glansigare hår.

Inte bara hår – huden känns väldigt bra mot siden. Lägger du huvudet mot en bomullskudde kommer bomullen att absorbera hudens fukt. Om du lägger pengar på serum och nattkrämer kommer din hud inte att kunna bibehålla ingredienserna i produkterna under lång tid. Jag kände att jag slängde mina pengar i sjön då jag vaknade upp med ett torrt ansikte varje morgon, så jag började leta efter vad jag skulle göra och fann sedan att örngott i siden är lösningen på mitt problem. Silke absorberar inte fukt vilket gör att kudden alltid är torr men samtidigt återfuktande och len för din hud.

Jag hade också problem med att alltid vakna med sovrynkor. De problemen är borta nu. Jag har ALDRIG sovrynkor. Dessutom är siden fukt-, damm- och smutsavvisande vilket gör att mögel och kvalster inte trivs. Det är därför många personer med allergier eller känsliga hud använder örngott i siden.

Så igen – är ett örngott värt priset?

Det beror på vad du tycker är värt! Jag personligen har köpt många sidenörngott i mitt liv och blev besviken och trött på den dåliga billiga kvaliteten. De var tunna och inte alls glansiga. Det slutade med att det blev dyrare i slutändan än om jag hade köpt "rätt" örngott från början.

Det kan jämföras med olika frukter från olika leverantörer. Ett äpple är ett äpple precis som ett sidenörngott är ett sidenörngott. Det finns billigare och dyrare äpplen. Vissa tycker att budgetäpplen är perfekta och andra vill betala mer för att köpa ett ekologiskt äpple som är giftfritt och plockade under bra arbetsförhållanden. När vi pratar om äpplen så finns det olika sorters äpplen, precis som det finns olika sorters siden.

Skillnaden mellan ett sidenörngott och äpple är att du äter upp äpplet. Skillnaden mellan ett frisörbesök och örngott i siden är att håret växer ut så småningom. Du har dock ett örngott i många, många år. Så om du frågar mig så är det värt det!

Detta kommer från någon som har köpt MÅNGA örngott i siden och äntligen hittat rätt.Min favoritfärg är beige eller vit. Det vita är perfekt vitt och matchar alla nyanser av vitt så du behöver aldrig vara rädd för att det skär sig. Roséguld är också helt magiskt !! Sen är det gröna också helt underbart... ja ni förstår. Jag kan inte bestämma mig... 🙂