Köp nu. Betala sen. Klarna.

Allmänt

Vi som tillhandahåller sajten www.lenoites.se är Caparica Invest AB, org. nr 556998-1755, Stormgatan 3, 504 64 Borås, Sverige ("Lenoites"). Med benämningarna ”vi, våra, vårt och oss” nedan avses Lenoites.
För att kunna registrera ett användarkonto hos oss eller för att kunna köpa produkt(er) genom vår sajt måste du vara 18 år. Om du är under 18 år måste du ha målsmans godkännande, vi hänvisar till Föräldrabalken. Genom köp av produkt(er) ur vårt sortiment, tecknande av försäkring genom oss, ansökan om kredit, registrering av användarkonto hos oss, användande av några av våra tjänster på vår sajt och/eller användande av någon av våra mobiltelefonapplikationer godkänner du våra vid var tid gällande Allmänna villkor och intygar därmed att de uppgifter som du lämnar om dig själv är riktiga.
Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor om skäl för detta föreligger, utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som du godkänner vid din beställning gäller för ditt köp.

Företagsinformation


E-postadress kundservice:
lenoites@lenoites.com

Öppettider kundservice:
Måndag till fredag: 08:00 - 17:00.


Diverse kontaktuppgifter finner du hos vår kundservice

Adress kundservice och för returer:
Expresspack Sverige AB, Lagermottagning via Grönbogatan, Risängsgatan 4, 504 68 Borås, Sverige.

Besöksadress kontor:
För tillfället har vi ingen besöksadress.

Organisationsnummer:
556998-1755

Priser & avgifter

Våra priser och avgifter kan ändras av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. I alla priser ingår moms om 25 %. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser och avgifter med motsvarande belopp.

Fraktavgifter

Fri frakt gäller för normalpaket över nedan angivet belopp. För normalpaket med lägre ordervärde debiteras fraktavgift. I kassan visas vilka leveransalternativ och vilka leveranstider som erbjuds för just din beställning, baserat på typ av vara och var du bor. Se aktuella priser nedan.

Fraktavgift normalpaket för order över 900 SEK (efter avdrag för ev. rabatter) 0 SEK
Fraktavgift normalpaket för order mellan 1-899 SEK (efter avdrag för ev. rabatter) 39 SEK
Fraktavgift PostNord Express (mindre paket till brevlåda, större till ombud) 39 SEK
Fraktavgift PostNord Ombud 39 SEK
Hemleverans PostNord 79 SEK
Fraktavgift Budbee Box 39 SEK
Hemleverans Budbee 39 SEK
Returavgift 79 SEK
Avgift för outlösta paket 79 SEK


Betalsätt

Vi erbjuder dessa betalsätt:

Kort

När du väljer betalsätt Kort betalar du med ditt betalkort direkt i kassan. Vi använder oss av 3D Secure och krypterar alltid ditt kortnummer vilket gör ditt köp säkert. Vi accepterar Klarna, Visa, Mastercard, American Express och Swish. Debitering sker direkt vid köptillfället.

Månadsfaktura

Vi erbjuder betalsätt Faktura genom vår partner Klarna. 

- Betala senare med Klarna

Finansiera med Klarna

Betala nu eller senare med Klarna


Leveranssätt

I kassan visas de leveransalternativ som erbjuds för din beställning, dessa varierar beroende på typ av vara samt var du bor. Gör dina val av leveransmetod och säkerställ att dina kontaktuppgifter och adress är korrekta innan du godkänner ordern, då dessa inte går att korrigera när ordern är lagd.  Vid leveransförsening av väsentlig betydelse kan köpet hävas. Vi har följande leveranssätt:

PostNord Express

Levereras direkt till din brevlåda som varubrev, större paket skickas till ditt postombud. Fri frakt gäller beställningar över 899 SEK efter avdrag för ev. rabatter. För beställningar mellan 1- 899 SEK är fraktavgiften 79 SEK. 

PostNord Hemleverans 

Leverans sker direkt hem till din dörr på vardagar för 79 SEK vid köp under 899 SEK. Fri frakt gäller beställningar över 899 SEK efter avdrag för ev. rabatter. För beställningar mellan 1- 899 SEK är fraktavgiften 79 SEK.  Du får ett sms av transportör för att välja datum och tidsfönster för leveransen. Det går även att få paketet levererat även om man inte är hemma. Detta val görs i samband med val av leveranstid. Om du begärt att paketet lämnas vid din ytterdörr utan påskrift ansvarar du själv över paketet från och med att chauffören lämnat leveransen. 

Budbee Box

Levereras till valfri Budbee box för en tilläggsavgift på 39 SEK. Fri frakt gäller beställningar över 899 SEK efter avdrag för ev. rabatter. För beställningar mellan 1- 899 SEK är fraktavgiften 39 SEK. 

Budbee Hemleverans 

Leverans sker direkt hem till din dörr på vardagar för 79 SEK vid köp under 899 SEK. Fri frakt gäller beställningar över 899 SEK efter avdrag för ev. rabatter. För beställningar mellan 1- 899 SEK är fraktavgiften 79 SEK.  Leverans sker från eftermiddag till kväll genom transport med förnybar diesel eller el. Du kan själva välja datum och klockslag för din leverans samt följa din leverans i realtid.

Ångerrätt

Du har 14 dagars ångerrätt enligt gällande lagstiftning. Ångerrätten gäller i 14 dagar från den dag du tog emot din vara, eller får den sista varan i en beställning där varorna levereras vid separata tillfällen. Med enstaka undantag har du rätt till att öppna förpackningen och prova/undersöka den vara du har köpt, dock endast i den utsträckning som är nödvändig för att fastställa varans egenskaper och funktion. Ångerrätten gäller allt på vår hemsida, dock kosmetik om plomberingen/förseglingen har brutits. Ångerrätten gäller inte heller för specialanpassade produkter, dvs vara som tillverkats enligt kundens unika önskemål.

Önskar du nyttja din ångerrätt ska du entydigt meddela oss detta inom 14 dagar. Om tidsfristen löper ut på en lördag, söndag eller helgdag, förlängs den till därpå följande vardag. Du har därefter 14 dagar på dig att skicka tillbaka din beställning. För att enklast utnyttja din ångerrätt, följer du de instruktioner för retur som du hittar under vår returpolicy. Du gör din returregistrering online vwww.lenoites.com/pages/returpolicy. Om du behöver hjälp, kontakta kundservice.

Returnera din oanvända vara med alla etiketter intakta i originalförpackning, om förpackningen är obrukbar går det bra att emballera med annat likvärdigt emballage. Var noga med att emballera väl så att varan är skyddad under transport. Spara ditt returinlämningskvitto tills du fått besked av oss att din retur är färdigbehandlad, då det är ditt bevis på skickad retur.

Genom att returnera varan inom tidsfristen behöver du inte informera oss om att du vill utnyttja din ångerrätt på annat sätt, om du inte önskar göra detta. Vill du meddela oss på annat sätt, finns det ett standardformulär för att utöva ångerrätten på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) som du kan använda dig av.  Det är dock inget krav att du använder formuläret för att kontakta oss, och du behöver inte heller ange orsak till att du önskar utnyttja ångerrätten. Du behöver i kontakt med oss dock vara tydlig med att du önskar att utnyttja din ångerrätt och vi rekommenderar att du anger kundnummer, ordernummer och annan relevant information i meddelandet för att undvika fel och förseningar. Om du kontaktar oss via mail får du en bekräftelse på att ditt mail är mottaget inom kort tid. Observera att det inte räknas som att du utnyttjar ångerrätten om du endast avstår från att hämta ut din leverans, utan att ge oss ett tydligt meddelande om detta. Din leverans skickas automatiskt tillbaka till oss efter angiven tid, men du debiteras då en outlöstavgift på 79 SEK.
Vid retur debiteras alltid en returavgift på 79 SEK per paket.
Returnerar du hela din beställning betalar vi inte tillbaka eventuell fraktkostnad om 79 SEK. Väljer du att returnera endast en del av din order betalar vi inte tillbaka eventuell fraktkostnad eller tilläggsavgifter eftersom avgifterna är oberoende av hur många varor du beställt.

Återbetalning görs så snart som möjligt och senast inom 14 dagar från att vi mottagit ditt meddelande om att du vill utnyttja din ångerrätt. Vi har dock rätt att avvakta med återbetalningen till dess att vi har mottagit din retur. Om din hantering av varan inneburit en värdeminskning av densamma eller vid saknad eller förstörd originalkartong kan ett avdrag för värdeminskning göras, avdraget bedöms från fall till fall. Återbetalning sker via samma betalningssätt som du använde vid beställningen. Vid återbetalning via bankkort tar det några dagar extra innan du ser pengarna på ditt konto p.g.a. bankens hanteringstid.

Returrätt

Du har 14 dagars returrätt, när du handlar hos oss. Med enstaka undantag har du rätt till att öppna förpackningen och prova/undersöka den vara du har köpt, dock endast i den utsträckning som är nödvändig för att fastställa varans egenskaper och funktion. Returrätten gäller allt på vår hemsida. Dock ej kosmetik om plomberingen/förseglingen har brutits. Ångerrätten gäller inte heller för specialanpassade produkter, dvs vara som tillverkats enligt kundens unika önskemål.

Returrätten gäller i 14 dagar från den dag du tog emot din vara, eller får den sista varan i en beställning där varorna levereras vid separata tillfällen. Vi ber dig att returnera din oanvända vara inom 30 dagar med alla etiketter intakta i originalförpackning, om förpackningen är obrukbar går det bra att emballera med annat likvärdigt emballage. Var noga med att emballera väl så att varan är skyddad under transport. Spara ditt returinlämningskvitto tills du fått besked av oss att din retur är färdigbehandlad, då det är ditt bevis på skickad retur.
För att enklast utnyttja din returrätt, gör din returregistrering online vwww.lenoites.com/pages/returpolicyOm du behöver hjälp, kontakta kundservice. 
Vid retur debiteras alltid en returavgift på 79 SEK per paket.
Returnerar du hela din beställning betalar vi inte tillbaka eventuell fraktkostnad om 79 SEK. Väljer du att returnera endast en del av din order betalar vi inte tillbaka eventuell fraktkostnad eller tilläggsavgifter eftersom avgifterna är oberoende av hur många varor du beställt.

Återbetalning görs så snart vi har mottagit returen och behandlat den, normalt tar detta ca 2-3 veckor från det datum du skickade returen. Om din hantering av varan inneburit en värdeminskning av densamma eller vid saknad eller förstörd originalkartong kan ett avdrag för värdeminskning göras, avdraget bedöms från fall till fall. Återbetalning sker via samma betalningssätt som du använde vid beställningen. Vid återbetalning via bankkort tar det några dagar extra innan du ser pengarna på ditt konto p.g.a. bankens hanteringstid.

Outlösta paket

Vi debiterar en avgift på 79 SEK för försändelser som inte hämtas ut inom angiven tid. Avgiften motsvarar de faktiska kostnaderna för frakt, retur samt hantering.


Så här returnerar du

Följ de instruktioner för retur som du hittar online i vårt returformulär. Vid retur debiteras alltid en returavgift på 79 SEK per paket. Om din retur är en reklamation eller om du fått fel vara, debiteras inga avgifter för retur eller frakt.

Reklamation

Enligt Konsumentköplagen har du rätt att reklamera fel på en vara inom tre år från det datum du tog emot varan, under förutsättning att felet är ursprungligt. Ett ursprungligt fel behöver inte visa sig direkt. Observera att du måste kontakta oss gällande reklamationen "inom skälig tid" efter du upptäckt felet, inom två månader räknas som skälig tid. Kontakta oss via det reklamationsformulär som du finner under "kundservice" på vår hemsida. Beskriv felet och bifoga bilder på skadan/eventuellt skadat emballage, gärna tagna ur olika vinklar. Kundservice återkommer därefter med förslag på åtgärd beroende på typ av fel. Om du godkänner ett eventuellt prisavdrag/kompensation som lösning, avsäger du dig framtida reklamations- och returrätt för det specifikt kompenserade felet. Om du önskar att direkt skicka tillbaka varan för bedömning utan att kontakta oss, följer du de medföljande returinstruktionerna och uppger korrekt returval för skadad vara. Följ de instruktioner för retur som du hittar online i vårt returformulär för att skicka tillbaka paketet. Om du behöver hjälp, kontakta kundservice. Vid retur av vara är det viktigt att du sparar ditt returinlämningskvitto tills din reklamation är färdigbehandlad av oss. När vi har mottagit den reklamerade varan tar vår returavdelning ställning till om reklamationen godkänns. För de flesta varutyper hävs köpet vid godkänd reklamation och återbetalning sker.  Eventuell återbetalning sker snarast möjligt men inte senare än 30 dagar från det att vi mottog varan från dig och via samma betalsätt som du använde vid köpet. Vid godkänd reklamation står vi för frakt, returfrakt och eventuella tilläggsavgifter för varan du har reklamerat. Vid nekad reklamation sänds varan åter till dig.


Transportskada

Om det är en synlig transportskada vid leveransen meddelas chauffören när du tar emot varan. Chauffören gör en notering på fraktsedeln vid mottagandet. Anmäl skadan direkt till oss, senast inom tre dagar. Det är viktigt att du packar upp varan och kontrollera varan för att upptäcka dolda och synliga skador. Vid skadeanmälan ber vi dig att maila in information och bilder på emballage och den skadade varan, gärna tagna ur olika vinklar.

Återbetalning

Om du har ångrat köpet p.g.a. försenad leverans sker återbetalning inom 14 dagar. Återbetalning vid retur eller reklamation sker så snart vi har mottagit varan och hanterat returen/reklamationen. Återbetalning sker via samma betalsätt som användes när beställningen gjordes. Vid kortköp görs återbetalningen till samma betalkort som pengarna drogs ifrån, observera dock att det tar några dagar extra innan du ser dessa på ditt konto p.g.a. bankens hanteringstid. 


Tvister

Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se eller Box 174, 101 23 Stockholm. Vi följer alltid deras rekommendationer vid tvister. Du kan även använda den onlineplattform för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats: ec.europa.eu/odr. För information om vilka rättigheter du som har som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.

Support och tillgänglighet

Vår målsättning är att besvara frågor via e-post inom 24 timmar från det att vi mottagit din fråga. Tidsangivelsen gäller endast under vardagar och för förfrågningar som avser redan utförda köp och beställningar. I de fall vi inte besvarat din e-post inom 48 timmar meddelar vi dig om fördröjningen och orsaken till denna. Vid svårare supportärenden som reklamationer, transportfrågor etc. kan handläggningstiden vara längre.


Övrigt

Presentkort

Vi säljer självklart presentkort. Skriv ""presentkort"" i sökfältet på vår hemsida för att se vilka belopp som erbjuds. Ange mottagarens e-postadress, namn och en hälsning. Du betalar som vanligt i kassan och presentkortet skickas via mail till den angivna e-postadressen. Presentkort kan endast beställas mot kortbetalning. Presentkortet har en unik kod som anges i kassan när du vill använda detta. Handlar du inte för hela beloppet på en gång, är det bara att använda samma kod vid nästa köp. Giltighetstiden för presentkort är 24 månader.

Bedrägeri

Vi polisanmäler alla bedrägerier och dataintrång samt försök till sådana. Vi förbehåller oss rätten att neka eller häva ditt köp i det fall vi har skäl att misstänka bedrägerier, dataintrång och/eller annan sorts missbruk av vår sajt.

Färgåtergivning etc

Då olika bildskärmar och individuella skärminställningar påverkar färgåtergivningen kan vi inte garantera att färgnyanserna på varorna stämmer överens med de bilder som visas när du som konsument besöker vår nätbutik. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.


Skicka inga förskott

Vi ansvarar inte för pengar, checkar eller frimärken som skickas i brev.

Force majeure

Lenoites är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt dessa Allmänna villkor, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.

Dessa villkor uppdaterades: 2023-06-28