Ni som känner mig vet att jag inte tackar nej till lyxiga krämer och ansiktsbehandlingar på skönhetssalonger. Men jag tycker inte heller att de enklare och billigare alternativen/skönhetsprodukterna, som du ofta har hemma, får uppmärksamheten som de förtjänar. Så här får ni några av mina bästa skönhetstips för en frisk och fräsch hy, som inte kostar skjortan.

 

Tips 1 – Drick citronvatten

Jag vet, jag vet, det här har man hört 100 gånger innan och det låter klyschigt, men det hjälper verkligen! När jag startar min dag med att pressa 1–2 citroner i ett stort glas vatten upplever jag att huden blir mycket klarare och jag får inte lika många pormasker.

 

Tips 2 – Ta bort smink med kokosolja

Det här brukar jag ta till inemellan när min vanliga sminkborttagning tagit slut och jag missat att köpa ny. Kokosolja är ganska fett så en liten klick, lite större än en ärta ungefär, räcker till hela ansiktet. Smörj det direkt på huden, utan vatten, och skölj sedan med ljummet vatten.

Resultatet blir mjuk och återfuktad hud som dessutom luktar gott!

 

Tips 3 – Citron som en del av din ansiktstvätt

Avsluta din ansiktstvätt med att pressa några droppar citron i handen och skölj ansiktet lite försiktigt med juicen. Syran drar ut all smuts och rengör huden på djupet. Citronsaft kan även minska rynkor och bleka ärr. Och eftersom citron är antibakteriellt kan det även hjälpa mot akne. Testa det här under en vecka, eller någon gång då och då. Syran i citronen kan skapa irritation om det används för ofta, men om det används på rätt sätt kommer det att ge dig ett riktigt glow.

 

Tips 4 – Isbit i ansiktet

Ta en isbit och dra den över hela ansiktet tills den smälter helt. Dina porer kommer att dra ihop sig och ditt ansikte kommer att bli stramare.

 

Tips 5 – Ansiktsskrubb för len hy

Mixa 1 citron, 2 dl socker och 0,75 dl honung för en jättehärlig ansiktsskrubb. Citronen rengör och ljusar upp, sockret skrubbar huden på ett skonsamt sätt och honung mjukgör. Resultatet blir en helt fantastiskt len ​​hy!

 

Skönhetshälsningar,