Köp nu. Betala senare. Klarna.

Medveten design

Medveten design

Lenoites lanserades med våra 100 % Mulberry Silk Örngott, som fortfarande är en av våra mest sålda produkter. Vi är också medvetna om att konsumtionen ökar, så vi har valt att tänka annorlunda. Våra produkter är tillverkade av högsta kvalitet, vilket gör att de ser bra ut idag och i många år framöver. Vi vill att våra kunder ska njuta av kvalitet och istället ha kul med färger. Våra örngott är konst som kan förändras efter humör.

Med det sagt

Vi vill också förklara vad som händer "näst". Vi är transparenta med var våra material kommer ifrån och vill att produkterna vi skapar ska vara återvinningsbara och i slutändan biologiskt nedbrytbara för att inte lämna några spår. För många av våra produkter är detta möjligt, för andra tar den nedbrytbara processen lite längre tid. Vi arbetar dock ständigt med att leta efter hållbara alternativ för att lämna så få spår som möjligt.

Ett kärleksarbete

Ett kärleksarbete

Vi är stolta över att arbeta med en av Kinas äldsta sidenleverantörer vars hantverk har fulländats under generationer. Vårt siden tillverkas på beställning i Kina, där sidenkultur har utövats sedan 2700 f.Kr., och vårt broderi görs för hand - eller ibland med hjälp av en handmanövrerad symaskin.

Japanskt hantverk

Japanskt hantverk

Lenoites sminkborstar kommer från Kumano Town, som ligger i bergen öster om Hiroshima. Sedan slutet av Edo-perioden har staden varit en av Japans främsta produktionsplatser för borstar. Det traditionella hantverket "Kumano Fude", som har gått i arv i över 180 år, representerar kärnan i borsttillverkning. Lenoites Kumano sminkborstar kombinerar den enastående traditionella tekniken med stoltheten och skickligheten hos mästare som är födda och uppvuxna i Kumano.

Auktoriserad

Auktoriserad

Vi är också stolta över att kunna säga att vårt siden har testats och certifierats oberoende av varandra i enlighet med OEKO-TEX® Standard 100 för produktklass I - detta är den högsta och strängaste klassen och är säker även för det nyfödda barnet. Vi tar människor – och jordens hälsa på största allvar genom alla stadier – från bönderna i mullbärsfältet till våra kunder till jordens naturliga miljö och ekosystem. Därför vill vi exponera skadliga kemikalier och endast använda miljövänliga färgämnen.