Köp nu. Betala senare. Klarna.

Grundare Laila Högfeldt

LAILA HÖGFELDT - GRUNDARE & VD

Laila Högfeldt, en passionerad skönhetsälskare från Borås, har alltid haft en stark förkärlek för smink och skönhetsvärlden från ung ålder.

Ända sedan sin tidiga barndom har Laila varit fascinerad av konsten att förändra och framhäva ansiktsdrag med smink. Hon blev förälskad i de illustrerade sidorna i skönhetsböcker som hon noggrant studerade, fördjupad i dessa färg- och formvärldar. Laila spenderade otaliga timmar framför spegeln, använde sminkprodukter lånade från sin mammas kollektion, utforskade olika tekniker med precision och kärlek, nedsänkt i en värld där penseldrag och ljus skapade helt nya uttryck.

Åren mellan 2008 och 2012 var banbrytande för Laila när hon drev en av Sveriges populäraste skönhets- och livsstilsbloggar. Trots framgångarna valde hon att lämna bloggandet bakom sig för att följa en annan dröm: att bli civilekonom. Efter att ha tagit sin magisterexamen arbetade Laila som revisor, men hennes hjärta hörde hemma i den kreativa världen av skönhet och livsstil.

2015 bestämde sig Laila för att återuppta sin tidigare karriär och började göra inlägg ofta på Instagram. Hon hittade snabbt sin plats i skönhetsvärlden, och följarna hittade tillbaka. Laila insåg att hennes passion ligger här och bestämde sig för att sluta sitt jobb som revisor 2017 för att fullt ut fokusera på att arbeta som skönhetsinfluencer.

Laila har byggt sitt varumärke tack vare sin höga arbetsmoral, genuina engagemang, positivitet och inspirerande aura. Idag står hon som en av Sveriges ledande skönhetsinfluencers, trovärdig och autentisk i sina följares ögon.

Efter två års förberedelser lanserade Laila skönhetsmärket Lenoites i april 2021 och arbetar idag som VD för företaget. Laila tar sin livslånga passion för skönhet och delar den med världen genom sina produkter och inflytande.

Laila bor nu i Borås med sin man Niclas och deras tre söner, William, Philip och Ludwig. Tillsammans bildar de en kärleksfull familj som stöttar Laila i hennes fortsatta resa som skönhetsinfluencer och VD för Lenoites.

Karriär & studier

Efter avslutad gymnasieskola, där hon studerade samhällsekonomi, fortsatte Laila sin akademiska resa och påbörjade en kandidatexamen i nationalekonomi. 2014 avslutade hon sina studier och tog sin magisterexamen i företagsekonomi, med inriktning extern redovisning.

Under studietiden fick Laila möjlighet att sommarjobba på Skatteverket och efter examen började hon en karriär som revisor. Men det dröjde inte länge innan hennes kreativa sida kallade till henne igen.

Från hösten 2017 arbetade Laila uteslutande med sina sociala medier, där hon engagerade sig i en rad kreativa samarbeten med framstående företag. Carolina Herrera, Bubbleroom och Armani Beauty, YSL Beauty, Lancome med flera är några av de välrenommerade varumärken som hon har haft nöjet att samarbeta med, vilket har stärkt hennes position som en inflytelserik person inom skönhets- och modebranschen.

Lenoites

Lenoites, under ledning av Laila Högfeldt, etablerade sig snabbt i skönhetsbranschen inom begreppet "naturlig skönhet". Det självfinansierade företaget, grundat i Sverige, blev verklighet 2021 när Lailas dröm om att skapa produkter som lyfter fram naturlig skönhet började förverkligas.

Den ständigt växande närvaron av Lenoites fångade ledande återförsäljare i Europa, som Zalando, och det dröjde inte länge innan produkterna var tillgängliga för kunder över hela världen, från Tyskland och Italien till Dubai och USA.

Som VD för Lenoites arbetar Laila aktivt och är starkt involverad i processerna för produktinnovation, utveckling, marknadsföring och ytterligare global expansion. Med Lailas passion och vision fortsätter Lenoites att sträva efter att förändra och berika skönhetslandskapet för kunder över hela världen.