Köp nu. Betala sen. Klarna.

Grundare Laila Högfeldt

LAILA HÖGFELDT - GRUNDARE & VD

Laila Högfeldt, en passionerad skönhetsälskare från Borås, Sverige, har alltid haft en stark förkärlek för smink och skönhetsvärlden redan från ung ålder.

Ända sedan sin tidiga barndom fascinerades Laila av konsten att förändra och framhäva ansiktsdrag med smink. Hon förälskade sig i de illustrerade sidorna i skönhetsböcker som hon noggrant studerade, försjunken i dessa världar av färg och form. Laila spenderade otaliga timmar framför spegeln, med sminkprodukter lånat från sin mors samling, och utforskade olika tekniker med precision och kärlek, försjunken i en värld där penseldrag och ljus skapade helt nya uttryck.

Åren mellan 2008 och 2012 var banbrytande för Laila när hon drev en av Sveriges mest populära skönhets- och livsstilsbloggar. Trots framgången valde hon att lämna bloggandet bakom sig för att följa en annan dröm: att bli Civilekonom. Efter att ha tagit magisterexamen arbetade Laila som revisor, men hennes hjärta hörde hemma i den kreativa världen av skönhet och livsstil.

År 2015 bestämde Laila sig för att återuppta sin tidigare karriär och började posta frekvent på Instagram. Snabbt återfann hon sin plats i skönhetsvärlden, och följarna hittade tillbaka. Laila insåg att hennes passion låg här och beslutade att sluta som revisor 2017 för att helt fokusera på att jobba som skönhetsinfluencer.

Laila har byggt sitt varumärke tack vare sin höga arbetsmoral, genuina engagemang, positivitet och inspirerande aura. Idag står hon som en av Sveriges ledande skönhetsinfluencers, trovärdig och autentisk i sina följares ögon.

Efter två års förberedelser lanserade Laila skönhetsvarumärket Lenoites i april 2021 och jobbar idag som VD för företaget. Laila tar sin livslånga passion för skönhet och delar den med världen genom sina produkter och sitt inflytande.

Laila bor nu i Borås tillsammans med sin man Niclas och deras tre söner, William, Philip och Ludwig. Tillsammans utgör de en kärleksfull familj som stöttar Laila i hennes fortsatta resa som skönhetsinfluencer och VD för Lenoites.

Karriär & Studier

Efter att ha avslutat gymnasiet där hon läste samhäll-ekonomi fortsatte Laila sin akademiska resa och påbörjade en civilekonomutbildning. År 2014 fullbordade hon sina studier och tog sin magisterexamen i Civilekonom, med en inriktning inom externredovisning.

Under sina studier fick Laila möjligheten att sommarjobba på Skatteverket, och efter examen inledde hon en karriär som revisor. Men det dröjde inte länge förrän hennes kreativa sida återigen kallade på henne.

Från hösten 2017 jobbade Laila enbart med sina sociala medier, där hon engagerade sig i en rad kreativa samarbeten med framstående företag. Carolina Herrera, Bubbleroom och Armani Beauty, YSL Beauty, Lancome mfl. är några av de välrenommerade märken som hon har haft nöjet att samarbeta med, vilket har förstärkt hennes ställning som en inflytelserik person inom skönhets- och modeindustrin.

Lenoites

Lenoites, under ledning av Laila Högfeldt, etablerade sig snabbt i skönhetsbranschen inom konceptet "naturlig skönhet". Det självfinansierade företaget, grundat i Sverige, blev verklighet år 2021 när Lailas dröm om att skapa produkter som framhäver naturlig skönhet började förverkligas.

Den ständigt växande närvaron av Lenoites fångade uppmärksamheten hos ledande återförsäljare i Europa, som Zalando, och det dröjde inte länge förrän produkterna blev tillgängliga för kunder över hela världen, från Tyskland och Italien till Dubai och USA.

Som VD för Lenoites jobbar Laila aktivt och är starkt involverad i processerna för produktinnovation, utveckling, marknadsföring och vidare global expansion. Med Lailas passion och vision fortsätter Lenoites att sträva efter att förändra och berika skönhetslandskapet för kunder världen över.