Köp nu. Betala sen. Klarna.

Silke jämfört med satin, viskos och bambu. Mullbärssilke odlas i mullbärsträd och produktionsprocessen sker under övervakning. Det gör att silkeslarverna snurrar trådarna runda, fina, jämna och likformiga.

Mullbärssilke är världens längsta naturfiber och blir så långa som 1700 meter. Eftersom att produktionsprocessen sker kontrollerat skapas mullbärssilket idealiskt. Trådarna blir likformiga vilket ger silket en vacker lyster, glans och släthet som är omöjlig att finna i något annat tyg. Noggrannheten gör också mullbärssilke till ett mer slitstarkt material jämfört med vanligt silke.

Bambu, bomull, polyester, viskos m.fl går inte att jämföra med sedan fiberrna är jämförbara kortare. Ju kortare fibrer i ett material ju fler fiberändar sticker ut ur tråden vilket skapar friktion. Eftersom att Mullbärssilke har världens längsta fiberr blir tyget mjukt, lent och näst intill fri från fiberändar. Eftersom att tyget vävts med en extrem noggrannhet så lägger sig fiberrna bredvid varandra som filament.

De positiva effekterna som mullbärssilke har på hud och hår går inte att finna i något annat material. Silke jämfört med satin, viskos och bambu går därmed inte att jämföras rättvist.

Alla våra tyger är gjorda av mullbärssilke av högsta kvalitet. Handla våra produkter och uppleva skillnaden. Om du har några frågor så hjälper vi gärna till. Kontakta oss via lenoites@lenoites.com så svarar vi så snabbt vi kan.