Köp nu. Betala senare. Klarna.

Siden jämfört med satin, viskos och bambu. Mullbärssilke odlas i mullbärsträd och produktionsprocessen sker under övervakning. Det gör att silkesmaskarna spinner trådarna runda, fina, jämna och enhetliga.

Mullbärssilke är världens längsta naturfiber och kan bli så lång som 1700 meter. Eftersom produktionsprocessen är kontrollerad, skapas mullbärssilket idealiskt. Trådarna blir enhetliga vilket ger sidenet en vacker lyster, glans och släthet som är omöjlig att hitta i något annat tyg. Noggrannheten gör även mullbärssilke till ett mer hållbart material jämfört med vanligt siden.

Bambu, bomull, polyester, viskos etc kan inte jämföras med siden då fibrerna är betydligt kortare. Ju kortare fibrer i ett material, desto fler fiberändar sticker ut ur tråden, vilket skapar friktion. Eftersom mullbärssilke har världens längsta fibrer är tyget mjukt, smidigt och nästan fritt från fiberändar. Eftersom tyget är vävt med extrem precision ligger fibrerna bredvid varandra som filament.

De positiva effekterna som mullbärssilke har på hud och hår går inte att hitta i något annat material. Silke jämfört med satin, viskos och bambu kan därför inte jämföras rättvist.

Alla våra tyger är gjorda av mullbärssilke av högsta kvalitet. Handla våra produkter och upplev skillnaden. Om du har några frågor hjälper vi gärna till. Kontakta oss via lenoites@lenoites.com så svarar vi så snabbt vi kan.