Köp nu. Betala sen. Klarna.

tjej brunt hår ligger på sidan
– Du behöver inte kemtvätta dina Lenoites sidaprodukter. Alla våra sidrnprodukter går utmärkt att tvätta genom att följa våra rekommendationer. Se till att du använder kallt vatten, högst 40 grader. 30 grader är att föredra. Ju kallare, desto bättre. Varmare temperatur bryter ner trådarna med tiden och gör att silkets naturliga fibrer tappar funktion.

- Lenoites sidenprodukter bör tvättas i handtvätt eller fintvättmaskin.

- För att förhindra att andra föremål i din tvättmaskin fastnar eller repas, såsom bh-krokar, knappar, dragkedjor etc. rekommenderar vi att du lägger dina Lenoites-produkter i en tvättpåse. På så sätt håller de sig åtskilda.

- Använd ett milt tvättmedel utan blekmedel eller enzymer och som är speciellt framtagna för känsliga tyger. Lenoites rekommenderar Y3, ett enzymfritt tvättmedel som finns i vanliga livsmedelsbutiker.

- När dina produkter har tvättats, hänger upp dina Lenoites sidaprodukter och låter lufttorka tills de är helt torra.

- Stryk dina produkter enkelt med "silke"-inställningen på strykjärnet. Du kan också använda alternativt "ånga" på strykjärnet för att ånga ut eventuella rynkor eller veck.

- Om din Lenoites sidenprodukt får en fläck, blötlägg tyget i kallt vatten och torka av fläcken med ett milt rengöringsmedel. Undvik att lämna fläckar för länge, annars finns det risk att de sätter sig och blir svårare att få bort.

– Om du tenderar att bli brun utan solfläckar eller gillar att använda hudvård som missfärgar tyget rekommenderar vi att du använder Lenoites textilier i en mörkare nyans.