Köp nu. Betala senare. Klarna.

.

Hjälp oss att återvinna

Vi strävar efter att alla våra förpackningar ska vara 100% återvinningsbara och FSC-certifierade, vilket säkerställer att våra papper kommer från välskötta skogar.


Vi är även anslutna till fti. Det innebär att vi betalar avgifter för allt det emballage vi för in i landet och fullgör på så sätt vårt producentansvar. Tillsammans betalar vi som är fti-anslutna för alla återvinningsstationer som finns runt om i Sverige. Visste du att det finns 5000 återvinningscentraler i Sverige och 2 miljoner fastighetsnära insamlingar? Hjälp oss återvinna de förpackningar du fått våra produkter i.
Läs mer på FTIs sida . Ladda ner vårt certifikat här .

Vi håller även på att eliminera plast från vår logistikverksamhet och strävar efter att alla våra förpackningar ska vara 100% naturliga och biologiska nedbrytbara.

Vårt fotavtryck

Vårt fotavtryck

Vi vet att tillverkningen av produkter alltid kommer att ha en inverkan på miljön, men vi brinner för innovation och engageras i att göra förbättringar på alla nivåer i verksamheten, så vår tillväxt sker inte på kostnaden av vår miljö. Vårt mål är att växa vår verksamhet i med FN:s mål för hållbar utveckling, som utformats för att tillhandahålla en plan för att uppnå en och mer hållbar framtid för alla.

Transportör/frakter

Vi strävar efter att alla våra importörer utanför EU ska ske med båt till Göteborg som sedan en kort bilfärd till vårt lager i Borås. Att frakta produkterna med båt tar upp till tre månader men ger väsentligt lägre miljöpåverkan än med t ex flyg.*

Vi strävar efter att importer inom EU sker med tåg.

Våra frakter till dig som kund främst med PostNord, BudBee och DHL från vårt lager i Borås.

*Det är ca 25 gånger effektivare ur utsläppssynpunkt att frakta gods med containerfartyg än med flyg. Som exempel ger 200 kg gods (2m³) med lastfartyg från Hong Kong till Sverige ca 115 kgCO2(koldioxidekvivalenter) jämfört med samma vikt och volym flygfrakt som ger ca 2800 kgCO2. Källa:Sveriges myndighet för utrikeshandel- Kommerskollegium