Sofia Richie har blivit mycket populär på TikTok på sistone, där hon delar med sig av sina modeval, skönhetstips och särskilt hur hon skapar sin trendiga 'wet sleek bun.' Vi är stora beundrare av hennes stil, men det uppstår ett litet bekymmer - hur skonsam är egentligen denna frisyr för ditt hår? Låt oss förklara varför vi känner oro och hur du kan uppnå samma stil på ett skonsammare och mer enkelt sätt.

Hur Sofia gör den: Sofia skapar sin virala knut på nytvättat, blött hår. Hon applicerar en återfuktande hårmask, borstar igenom med en svinborste, sätter sedan upp håret i en stram hästsvans (börjar med bakhåret och sedan framhåret) och tvinnar änden till en knut. Avslutningsvis tillsätter hon lite hårolja för glans.


Problematiken: "Helt ärligt, eftersom jag började med blött hår sitter den så säkert på mitt huvud " säger Sofia i slutet av sin tutorial. Detta oroar oss eftersom blött hår är otroligt skört och mottagligt för att brytas. Särskilt när man borstar, drar och vrider i det, det kan till och med orsaka skador på torrt hår, så risken för att det ska brytas blir så mycket värre i blött hår. Vårt hår liknar ett gummiband, och när det är blött blir det så mycket skörare.

Hur du kan skapa en mer skonsam variant av denna frisyr: För det första, undvik att skapa en sleek bun i blött hår eftersom det kan skada håret, särskilt då blött hår är mer ömtåligt för slitage. Istället bör du göra den när håret är torrt. Nästa steg är att använda vår Hair Brush Wild Boar, liknande den som Sofia använder, eftersom den är perfekt för släta frisyrer tack vare sina skonsamma naturliga borsthår som minimerar slitage och skapar en polerad look.

För att skapa knuten börja med att sektionera bakhälften av ditt hår för att bestämma hur högt du vill att knuten ska sitta. Därefter, ta den främre halvan och kamma det bakåt till den bakre sektionen. För att säkra knuten, överväg att använda våra Mulberry Silk Skinny Scrunchies. Dessa scrunchies är kompakta som vanliga hårsnoddar men skapar inte friktion och skadar inte håret tack vare det skonsamma materialet de är tillverkade av. Om du vill ha en mer festlig stil kan du också prova vår Mulberry Silk Scrunchie i din favoritfärg.

För styling, använd en texturspray före och efter att du har uppnått din slutgiltiga look för att hjälpa knuten att behålla sin form och släthet. Om du har små bebishår kan det vara nödvändigt att använda hårvax. Avsluta med en hårolja för en fantastisk glans, precis som Sofia.

Varför ska du välja Lenoites Wild Boar Brush: Det finns många svinborstar i olika prisklasser ute på marknaden. Lenoites boar bristle brush är en mycket prisvärd och högkvalitativ borste med en kombination av vildsvinshår och nylonpinnar som hjälper till att reda ut håret för optimalt resultat. Den är speciellt utformad för att hjälpa dig uppnå den släta look du önskar, då borsthåren skapar en polerad yta och minskar frissighet i håret. Som ett resultat kommer denna borste göra ditt hår mjukare och mer hanterbart.