Många gillar att ha långa, voluminösa och perfekta böjda fransar när vi lämnar hemmet. Men hur får du fransarna att se bäst ut hela dagen? Här har vi samlat de bästa tipsen från några av de mest begåvade makeupartisterna i branschen.

Innan du börjar:

Före varje användning, kontrollera ögonfransböjaren och var säker på att toppen och botten av fransböjaren är i linje med dynan. Omforma eller böj inte ögonfransböjarens ram. Se till att dynan är i formen. Om dynan är deformerad, använd och ny dyna.

Hur du får till tekniken

1. Det första steget är att se till att dina fransar är så rena som möjligt innan du applicerar mascara. Detta kommer att skydda att de blir skadade eller bryts av. Har du inte applicerat mascara kan du även böja dom hur många gånger du önskar utan att de tar skada.

2. För att få maximal effekt ska du jobba med ett öga i taget. Böj ett öga och applicera mascara direkt efter. Fortsätt med nästa öga. Detta gör att dina fransar kommer att sig uppe längre och du uppnå maximal volym.

3. Försök att komma så långt in som möjligt med hjälp av tången och så nära fransraden som möjligt.

4. Många make up artister böjar även ögonfranstången försiktigt ut så att fransarna böjs upp och inåt. För att veta att du böjer rätt ska du se vattenlinjen på övre fransraden.

5. Tryck försiktigt några gånger och släpp för att få bästa möjliga böja. Du ska inte trycka hårt en gång och släppa utan tryck - släpp och repetera tills du fått den effekt du önskar.

6. Se till att alla dina fransar är innanför ramen på ögonfransböjaren. Om det saknas några fransar så gör om. För vackrast resultat är det viktigt att alla fransar är lika mycket och på samma sätt.

7. När du har böjt dina ögonfransar, applicera mascara omedelbart enligt beskrivning på steg 1.

Vilken ögonfransböjare ska jag välja?

Det som ofta skiljer en bra ögonfransböjare mot en dålig är dynan. Dynan är det dina fransar ligger mot när de kläms mot ramen. Om dynan är gjord i ett billigt material kommer dina fransar inte bara att skadas, de kan även skäras av. Har du en bra dyna kommer dina fransar att tryckas med återstudsning för att få en vacker böj.

En ögonfransböjare där du inte behöver stoppa fingrarna genom hål är inte bara mer ergonomisk utan minskar även risken för att du ska råka fastna med fingrarna i ögonfransböjaren och slita av fransarna.

Makeup artisters extra proffstips

• Många tycker om att blåsa varmluft på ögonfransböjaren för att få mer böj och ett resultat som håller längre. Rekommendationen är att blåsa med en varm hårfön i ca 10-15 sekunder. Lägg alltid ögonfransböjaren mot din inre armled innan du använder den för att bevisa att den inte är för varm, annars finns det risk att du bränner dig.

• Se till att ögonfransböjaren är ren innan du använder den på dina fransar. Även om du bara använder det på rena, se till att den är fri från bakterier.

• Använd ett ögonfransserum regelbundet för att ge dina fransar en boost. Detta är extra viktigt om du använder mascara eller böjar fransarna ofta. Serumet kommer att hjälpa dig att stärka upp fransarna och göra dom längre och tätare.