Ögonfransserum kan vara en fantastisk produkt för att förbättra längden och fylligheten hos dina ögonfransar. Det finns dock viktiga faktorer att överväga innan du väljer ett ögonfransserum med prostaglandinanaloger.


Historiskt sett började användningen av prostaglandinanaloger som en behandling för glaukom, en ögonsjukdom som påverkar synen. Det upptäcktes att dessa substanser också hade en bieffekt av att stimulera ögonfranstillväxt. Detta ledde till utvecklingen av ögonfransserum med prostaglandinanaloger.

Läkemedelsverket avråder konsumenter från att använda produkter som innehåller prostaglandinanaloger då man kan drabbas av allvarliga biverkningar. Därav finns detta ämne inte i någon av Lenoites produkter.

Prostaglandin-baserade fransserum gör att fransarna växer väldigt snabbt. Bieffekten är dock inte lika positiv.

Prostaglandinanaloger används i flera ögonläkemedel för att sänka ögontrycket vid grön starr. Vanliga biverkningar är ögonirritation, klåda, rodnad av ögonvitan, ögonsmärta och färgförändringar av iris (till exempel blå ögon kan bli bruna!) Det finns också en liten risk för mer allvarliga biverkningar som förändrad ögonfärg och ögontrycksförändringar.

Eftersom prostaglandin-härledda fransserum har så allvarliga bieffekter har både svenska läkemedelsverket och US Food and Drug Administration (FDA) utfärdat varningar mot dem.

För att undvika sådana potentiella risker rekommenderar vi att du väljer ett ögonfransserum utan prostaglandinanaloger. Vårt Lenoites Eyelash Activating Serum är särskilt utformat för att vara prostaglandinfritt och innehåller istället noggrant utvalda ingredienser som är kända för att stärka och förbättra ögonfransarnas hälsa.

Vi sätter alltid våra kunders hälsa och välbefinnande i fokus och rekommenderar att du konsulterar en hudläkare eller ögonläkare om du har några tvivel eller oro kring användningen av ögonfransserum med prostaglandinanaloger.

Lenoites ögonfransserum är helt säkert att använda, och ett effektivt och bra ögonfransserum. Med Lenoites Eyelash Activating Serum kan du känna dig trygg.