Sömnen är den viktigaste nyckeln för att både må och se bättre ut. Vi behöver vila, återhämtning och bearbetning av alla intryck som kommer till oss under dagen. Det kommer i sin tur att bidra till minskad stress, bättre immunförsvar och hållbart välmående. Sömnbrist gör att huden blir glåmig och livlös, därför kan sömn göra dig mycket vackrare!

Som du märker så finns det en hel del fördelar som tillkommer när du tar hand om din sömn. Men det kan vara enklare sagt än gjort vissa gånger. Därför vill vi ge dig bästa tips för en hållbar ömn som ger dig våra fantastiska lyster, både på insidan som på utsidan!

Tips 1: Utför fysiska aktiviteter regelbundet

Genom att röra på sig så minskar du stress, depression och ångest. Man bestämmer helt och hållet själv för vad som är tillräckligt. Ibland så räcker det att gå en kvällspromenad, eller ta sig en sväng till gymmet. Låter det ändå tråkigt? då borde du istället testa att utföra en rolig sport med en vän. Genom fysisk aktivitet så blir du naturligt trött på kvällen och det leder till en djup och efterlängtad sömn. Dessutom skapar det massor av endorfiner och energi!

Tips 2: Försök att släppa din mobil

Det blir svårare att slappna av när man hör konstanta ljud och notiser från mobilen. Psyket reagerar även på det dåliga ljuset som kommer från alla typer av skärmar, det lurar din hjärna att det är dag, vilket kan bli väldigt förvirrande när vi ska ställa in oss på kvällstid. Lägg istället undan mobilen någon timme innan läggdags så att den inte är i närheten av dig. Känner du av att det är helt omöjligt? då kan du vara lugn, det finns andra alternativ som kan funka. Vår rekommendation är att använda en app med så kallad blåljusfilter, eller ställ in mobilen i kvällsläge några timmar innan du går och lägger dig.

Tips 3: Gör det bekvämt för dig själv

God sömn och bekvämlighet går hand i hand! När du väl har hittat dig till ro så slipper du vrida och vända på dig under natten. Njut av bra sängkläder, mörk beläggning och ett svalt sovrum. Saknar du detta? då kan det rubba din skönhetssömn och även bidra till långvariga besvär så som i nacken och framkalla huvudvärk. Vi tipsar om våra örngott som håller oss svala under natten samt våra sovmasker som gör att du kan slippa ljuset och därmed sova ostört. Dessa skönhetsprodukter är gjorda i premium mullbärssiden, som är ett lånat och tillfredställande material. Om inte minst för hud och hår!