Du har säkert kommit i kontakt med olika skönhetsmärken som lovar både det ena och det andra med hjälp av ingredienser såsom biotin. Men vad är egentligen biotin? Och varför har vi det i Lenoites ögonfrans- och ögonbrynsserum? Det svarar vi på här.

 

Vad är biotin?

Ordet "biotin" kommer från det antika grekiska ordet "biotos", som betyder "liv" eller "näring". Biotin, eller vitamin B7, finns naturligt i livsmedel såsom mjölk, ägg, nötter och bananer. Vitaminen är en viktig del av enzymerna i kroppen som bland annat hjälper till att bryta ner kolhydrater och fetter, och omvandla det till energi. En brist på biotin visar sig ofta genom till exempel håravfall och skora naglar.

 

Vad biotin bra för?/Varför har vi biotin i Lenoites ögonfrans- och ögonbrynsserum?

Biotin stimulerar keratinproduktionen i hår och kan öka hastigheten för follikeltillväxt. En regelbunden användning av vitamin B7 kan bidra till hälsosammare, kraftigare och längre hårstrån. Biotin hjälper också till att förebygga håravfall. Med hjälp av bland annat biotin blir därför tunna, glesa och korta fransar tjockare, tätare och längre.

Biotin är en av 15 naturliga ingredienser i Lenoites ögonfrans- och ögonbrynsserum.